вівторок, 5 березня 2019 р.

Пахлава

           Тісто
Інгредієнти:
350 гр борошна
200 гр охолодженого масла або маргарину
200 гр сметани
1 ч.л. соди
           Приготування:
Охолоджене масло або маргарин натерти на терку. Змішати з борошном в крихку суміш.
У сметану добавити соду, все перемішати і добавити до борошна з маслом (маргарином) замісити м'яке тісто. Тісто залишити в холодильнику на 3-4 години, якщо потрібно пришвидшити процес, то тісто можна помістити на 1 годину до морозильної камери.
            Начинка
Інгредієнти:
500 гр горіхів
500 гр цукру.
          Приготування:
Очищені горіхи підсмажити у духовій шафі протягом 5-7 хвилин. Відділити горіхи від тоненьких шкарлупок. Подрібнити бл
ендером добавити цукор і перемішати.
           Збирання пахлави
Тісто ділиться на 4 частини, тоненько розкачується (приблизно 40х30 см). Деко вистилаємо  пергаментом далі викладаємо шар тіста, шар горіхів. Шарів з горіхами має бути 3. Зібрану пахлаву розрізаємо на шматочки, кожен придавлюємо горішком. 1 яйце збиваємо і наносимо збиту рідину на пахлаву.
Пахлава випікається 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Готуємо сироп 1,5 стакана цукру на 0,5 стакана води , 1 ст.л. соку лимона. Звареним сиропом заливаємо гарячу пахлаву і ставимо її в духову шафу на 5 хвилин. Після чого дістаємо трохи охолоджуємо і зразу перекладаємо  на велику тацю.
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар