понеділок, 18 червня 2018 р.

Французький пиріг "Клафуті"

Французка кухня: ідеальний пиріг з вишнею «Клафуті»
Склад:
125 г цукру
60 г борошна
200 г вершків (10-12% жирність)
100 г молока
2 яйця
3 жовтка
400-450 г вишні без кісточки
борошно та масло для обсипання форми, ванільний цукор.
Приготування:
1.     Змішати цукор з борошном та ванільним цукром. Добавити молоко, вершки, яйця,жовтки та перемішати вінчиком.
2.     Залишити тісто в холодильникові на 1-1,5 години. Форму змастити маслом та посипати борошном і також поставити в холодильник.
3.     З вишень видалити кісточку. В форму налити половину тіста, поставити в розігріту  до 180˚С духову шафу на 5- 7 хвилин.
4.     Потім дістати з духової шафи, виложити вишню і вилити тісто, що залишилося.
5.     Відправити приблизно на 50 хвилин на випікання. По закінченню часу провірити готовність зубочисткою.

Порада. Форма для запікання має бути діаметром 24 см. Замість вершків можна взяти молоко високої жирності + 30г розтоплено вершкового масла.

Немає коментарів:

Дописати коментар