Французка кухня: ідеальний пиріг з вишнею «Клафуті»
Склад:
2 яйця
3 жовтка
400-450 г
вишні без кісточки
борошно та масло для обсипання форми, ванільний цукор.
Приготування:
1. Змішати цукор з борошном
та ванільним цукром. Добавити молоко, вершки, яйця,жовтки та перемішати
вінчиком.
2. Залишити тісто в
холодильникові на 1-1,5 години. Форму змастити маслом та посипати борошном і
також поставити в холодильник.
3. З вишень видалити
кісточку. В форму налити половину тіста, поставити в розігріту до 180˚С духову шафу на 5- 7 хвилин.
4. Потім дістати з духової
шафи, виложити вишню і вилити тісто, що залишилося.
5. Відправити приблизно на
50 хвилин на випікання. По закінченню часу провірити готовність зубочисткою.
Порада. Форма для запікання має бути діаметром 24 см . Замість вершків можна
взяти молоко високої жирності + 30г розтоплено вершкового масла.
Немає коментарів:
Дописати коментар